06 16 110 816 info@saloncesarine.nl

Brazilian wax

Brazilian wax salon Nederland

Brazilian wax salon Césarine is gespecialiseerd in de Braziliaanse waxmethode. Zowel dames als heren weten de salon inmiddels goed te vinden voor een deskundige Brazilian- of Boyzilian wax. Ervaring, de juiste technieken en de beste waxen, zorgen voor een optimaal resultaat.  Smooth en sexy.

 

Wat is een Brazilian wax?

Brazilian wax is een doeltreffende methode voor het ontharen van de intieme zones. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van een speciale Brazilian filmwax. Een lage temperatuur wax, geschikt voor het ontharen van de schaamstreek. Na een Brazilian wax behandeling heb je een uiterst zachte en gladde huid. De kans op ingegroeide haren, is ten opzichte van scheren aanzienlijk kleiner.

Bij de Brazilian wax wordt de gehele schaamstreek onthaart. Inclusief schaamlippen, bilnaad en zonodig de anus.

Het resultaat is super glad en geeft je een schoon en fris gevoel. Geen last meer van jeuk en ingegroeide haren. Na de eerste waxbehandeling ervaar je al dat het haar zachter aanvoelt en minder snel aangroeit. Salon Cesarine gebruikt na iedere wax behandeling een haargroei remmende etherische olie.

Het ontharen van de schaamstreek werd al eeuwen geleden gedaan in bijvoorbeeld Arabie en Perzie. Bij de Grieken en Romeinen werd het gezien als een teken van reinheid, schoonheid en vitaliteit. De Brazilian wax werd vooral bekend door de Braziliaanse Sisters. 7 zussen die in 1994 een wax salon openden in New York, waarbij veel bekende sterren er geen geheim van maakten dat ze fan waren geworden van de Braziliaanse wax.

Je eerste Brazilian wax

Heb je nog geen ervaring met de Brazilian wax? Geen probleem. Ik plan dan extra tijd voor je in. Je kunt dan rustig wennen, zodat jij je comfortabel voelt. Het zal je zeker niet tegenvallen. Mijn ervaring is dat het uiteindelijk meevalt. Eenmaal je schaamstreek onthaart met behulp van wax, dan wil je niet meer anders. Het resultaat is uitzonderlijk glad. Het voelt fris en hygiënisch aan. Je zult merken dat het een groot verschil is met scheren. Bij scheren is de kans vele malen groter op verwondingen. Daarbij is de kans op ontstekingen of infecties bij scheren ook vele malen groter. Een bijkomend voordeel van waxen is ook dat het haar zachter en minder terugkomt.

Vanuit alle windstreken van het land komen mensen speciaal voor de Brazilian of Boyzilian wax naar de wax salon. De wax salon ligt op een rustig gelegen locatie en voorziet in voldoende privacy. Mensen hebben het ervoor over om altijd door dezelfde persoon gewaxt te worden. Dat geeft een vertrouwd gevoel. Na enkele minuten is de drempel weg.  

De voordelen

 1. Waxen zorgt voor minder ingegroeide haren
 2. Het resultaat met harsen is extreem glad en zacht
 3. Lange periode haarvrij. Meestal zit er meer dan 4 a 5 weken tussen een waxbehandeling
 4. Ten opzichte van scheren minder last van stoppels
 5. Waxen zorgt voor minder jeuk (in vergelijking met scheren)
 6. Geen scherp gereedschap (scheermes) nodig waardoor kans op verwondingen aanzienlijk kleiner
 7. Een zachte gewaxte huid masseert fijn
 8. Hoe consequenter je wat hoe minder haargroei na verloop van tijd
 9. Haartjes komen zachter en in mindere mate terug

Do’s en Don’ts

Natuurlijk wil je zo min mogelijk last hebben van een Brazilian wax behandeling. Zowel voor de waxbehandeling als erna. Dan is het goed om met de volgende zaken rekening te houden:

 

Do’s (24 uur voor of na de behandeling)

 1. De zon is tegenwoordig een grote vijand voor onze huid. Zorg goed voor je huid en bescherm het tegen de zon. Gebruik daarbij een hoge factor zonnebrand creme.
 2. Laat je met regelmaat waxen. Het zal je na verloop van tijd zeker belonen. Van harsen is namelijk bekend dat het de haargroei uiteindelijk verminderd.
 3. Trek losdraaiende kleren aan. Je huid is na het waxen gevoelig. Dan is het op zijn minst aangenaam om niet te strakke kleren aan te doen.
 4. Verzorg je huid door regelmatig te scrubben. Door te scrubben verwijder je de dode huidcellen en zorg je ervoor dat de haartjes makkelijk kunnen doorkomen.
 5. Smeer je huid regelmatig in met een hydraterende lotion
 6. Douche altijd voor een Brazilian wax behandeling.
 7. Heb je twijfels of waxen wel geschikt voor jou is. Bijvoorbeeld omdat je last hebt van moedervlekken of een extreem gevoelige huid. Raadpleeg dan een medisch specialist.

Don’ts (24 uur voor of na het waxen)

 1. vermijd de zon vlak voor en vlak na een waxbehandeling.
 2. Ga niet 24 uur voor of na een Brazilian wax treatment zwemmen in chloor- of zoutwater
 3. Vermijd de sauna
 4. Waxen trekt het haar met wortel en al uit het haarzakje. Dat moet herstellen. De eerste 24 uur is je huid gevoeliger voor infecties en ontstekingen. Zorg dus voor voldoende hygiene.
 5. Smeer je huid niet in met een vette lotion of creme
 6. Scheer niet tussen de behandelingen door. Het heeft een averechtse werking.

Whatssapp voor een afspraak
06 161 10 816

Uit alle windstreken van het land weten klanten inmiddels Beauty en Wax Salon Césarine goed te vinden. Door de deskundigheid en specialisatie in de Brazilian- en Boyzilian wax, maar zeker door de laagdrempeligheid voelen zowel vrouwen als mannen zich snel op hun gemak.

Wax expert Cesarine neemt de tijd voor haar klanten. Het persoonlijk contact en de deskundigheid maken dat iedereen graag terugkomt en waarvoor men graag de moeite neemt om wat kilometers af te leggen.

“Voor mij is eigenlijk niets te gek! en dat voelen mensen”, aldus de eigenaresse die met passie al meer dan 10 jaar haar vak uitoefent. 

error: Content is protected !!